Förminskande, förlöjligande, Sexualisering av person

Chefen förminskade sexuella närmanden

Jag förvånades tidigt av att chefen kom med så pass öppna och grova sexuella kommentarer till tonårstjejerna, och de unga kvinnorna, som kom till församlingen. Det var skämt om deras sexliv, utseende, om preferenser. Så jag borde kanske inte blivit förvånad när han inte tyckte att de sexuella närmanden en församlingsbo kom med gentemot mig, och åtminstone en av församlingsborna, förtjänade några större åtgärder. När jag berättade om hur rädd jag var fick jag höra att jag “behövde säga nej tydligare”, när jag berättade om hur obekväm jag var fick jag höra att det var “sånt man fick räkna med i kyrkan”, och det var ju “faktiskt synd om mannen som inte visste bättre”. Så småningom bestämdes det att mannen inte fick vara i personalens utrymmen, men han fick fortsatt medverka i gudstjänster och annan verksamhet.