Förminskande, förlöjligande, Förtroendevaldas övergrepp, Sexualisering av person

Fick T-shirt med bild på framsidan av naken övre kvinnokropp

Jag jobbade som kyrkoherde och hade förstås mycket samarbete med förtroendevalda och speciellt med kyrkorådsordförande som var man. Han hade ganska svårt att hålla sig borta från ledningsfrågorna och la sig i mitt jobb ofta vilket jag fick påpeka för honom många gånger. Helt klart att det var svårt för honom att jag var kvinna och han litade inte på min kapacitet. Vid ett tillfälle tilltalade han mig med, ”lilla gumman” för att poängtera att han visste bättre hur en sak skulle vara. Ett annat tillfälle gav han mig en gåva när vi var ensamma. Jag packade upp den och det var en t-shirt med bild på framsidan av naken övre kvinnokropp. Satte man den på sig såg det ut som om man var naken. Jag blev mycket generad och frågande inför gåvan och blev stum. Fattade inte varför jag fick den och visste inte vad jag skulle göra med den. Stoppade den långt inne i ett skåp hemma. Nu förstår jag att det ju inte var jag som skulle skämmas och att han hade gått över en gräns som inte var ok.