Överordnads maktutövning/övergrepp

Gift präst hade sex med konfirmand

Prästen hade sex med en konfirmand. Jag var något äldre än konfirmanden men med i kretsen runt prästen genom ungdomsverksamheten. Många år sedan nu. Vi ungdomar runt omkring drogs in i det hela. Som att han ville ha bekräftelse och publik.  Han sade att det var Guds vilja att de skulle vara ett par. Många konstiga saker hände men jag orkar inte gå in på mer. Han var gift och drygt 20 år äldre än konfirmanden. Allt kändes smutsigt även för oss runtomkring men vi vågade inte säga något. Han var ju präst. Det blev polisutredning eftersom hon var minderårig, och jag vet inte vad som hände sedan. Allt tystades ner. Han förflyttades hastigt och bytte namn men var kvar som präst. Vi som dragits in och visste skämdes. Vet inte vad som hände med konfirmanden. Har aldrig talat med någon om detta sedan dess. Mår fortfarande illa av det.