Förminskande, förlöjligande, Församlingsbors övergrepp, Sexualisering av person

Kantor utsätts av begravningsentreprenör

Jag var 20 år och hade min första kantorstjänst. Begravningsentreprenören satt alltid uppe på läktaren precis bredvid orgeln och tittade på mig när jag spelade. En begravning, mitt under begravningsakten, kände jag en stor hand under hakan, där jag satt på orgelpallen. Entreprenören stod nära mig och höll fast sin hand under hakan och log brett mot mig. Jag kunde inte göra något i den situationen. Tyckte bara att han var jätteäcklig och fick stålsätta mig för att ha fokus på noterna resten av begravningen. Jag tog senare upp detta med kyrkoherden för att jag tyckte han skulle känna till entreprenörens olämpliga beteende. Då säger kyrkoherden till mig: ”men du ska veta att du är väldigt liten och söt, och det är lätt att få beskyddarkänslor för dig.” Vid nästa begravning kom entreprenören fram till mig med ett kuvert med pengar. När jag frågade vad det var för pengar sa han något i stil med att jag skulle ha dem för att jag gör ett bra jobb. Jag tog aldrig emot pengarna då det hela kändes mkt olustigt.