Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

Karismatisk präst vet vad 17-åringar vill ha

Jag kom för att besöka min pojkvän, som var konfirmandledare på ett väldigt välrenommerat konfirmandläger. Lägret hade startats och leddes av en populär och karismatisk präst i 50-årsåldern, som jag hade hört mycket gott om. Jag deltog i ett par pass och förstod väl varför prästen var så omtyckt. På kvällen, när det var dags att säga godnatt, slöt han mig i sin famn och viskade i mitt öra: “Vi har fixat ett eget rum till er, för du vet väl vad 17-åriga killar helst av allt vill efter att ha varit ifrån flickvännen i ett par veckor?” Jag var 16 år och försökte ta det världsvant och coolt, men kände mig fullständigt avklädd och fylld av skam. Jag kunde inte heller ta det med min pojkvän, eftersom han såg prästen som en fadersfigur.