Kollegas övergrepp, Passivitet, ignorering etc, Sexualisering av person, Utnyttjande/övergrepp på underårig

Nerbrottad av blivande präst

Jag är kyrkvaktmästare och på 90-talet hade vi en man som då var i 35-40 års åldern som jobbade hos oss genom arbetsförmedling och sedan som timvikarie och anställd. Han var uttalad rasist och otroligt sexistisk. Jag var 19 år, praktikant och timvikarie och mådde jätteilla över hur han höll på. Han berättade utförligt varje dag vad han och hans fru gjort i sänghalmen och pressade mig på detaljer om mitt sexliv som dock inte existerade. Han hade även en kompis som jobbade hos oss som också alltid skröt om sina erövringar. Den förre tacklade en gång ner mig och tog mig på brösten mm. Denne man läste sedan till präst och jag berättade för både min chef och dåvarande biskopen om hur han betedde sig. Men ingen brydde sig, han var ju så händig och duktig. När han sedan blev präst dröjde det inte länge förens han fick sluta pga olämpligt beteende mot konfirmandflickorna. Dock fick han fortsätta vara präst. Mot mig var han så hemsk att jag tappade förtroendet för kyrkan och lämnade den. Ingen brydde sig ju och jag kunde inte förlika mig med att man kunde bete sig så här.
När jag sedan sökte mig tillbaka var det en lättnad att han inte var där. Jag har tack och lov förträngt det mesta.