Församlingsbors övergrepp, Sexualisering av ämbete, Sexualisering av person

Onanerade under samtal

Det hände för många år sedan då jag var pastorsadjunkt i en liten småstad. Jag hade haft en gudstjänst på landsbygden då det kom fram en man fram och frågade om han kunde få ett samtal. Det gick jag med på och vi satte oss i sakristian. Jag var upptagen med att lyssna till hans märkliga historia att jag inte tänkte på vad han gjorde. Mannen sade i inledningsskedet att han hade ont i ryggen och måste sitta böjd framåt. I själva verket så hade han tagit fram sin penis och börjat onanera. Då jag förstod vad han gjorde sade jag till honom att sluta vilket han också gjorde. Efter var han skamfylld och bad om förlåtelse. Jag var så chockad och kände mig dum för jag gått med på samtalet, jag har heller aldrig nämnt händelsen till någon.