Kollegas övergrepp

Prästen som inte ger sig

En manlig präst som även är doktorand vid ett stort universitet är bästa vän med min pojkvän. Jag och min pojkvän umgås med prästen och hans hustru och bjuder varandra på parmiddagar. Jag är prästkandidat och den manliga prästen börjar skriva till mig på messenger. Han skriver först om vardagliga saker och han uppmuntrar mig i mina teologistudier. Efter ett tag börjar han skriva om sex. Jag markerar tydligt mot prästen att jag inte vill skriva om sånt och att jag har en pojkvän och att han är gift. Han beklagar sig och skriver att han ångrar sig. Men det fortsätter. Han skriver om hur lite sex han har med sin fru och att han saknar sex för det är väldigt viktigt för honom. Han försöker få mig att tycka synd om honom. Jag markerar återigen mot honom att detta inte är okej. På ett bröllop jag och min pojkvän var gäster på var även prästen och hans fru bjudna. Prästen går fram till mig och säger att han vill prata med mig. Jag följer med honom ut ur lokalen. Där beklagar han sig över det han har skrivit till mig och säger att han ångrar sig djupt och att det inte är okej att skriva så. Jag säger att det känns bra att han ber om ursäkt och jag säger att jag förlåter honom för det han har skrivit. Sedan står vi och småpratar en stund. Inom loppet av 10-20 minuter efter att han beklagat sig och bett om förlåt för det han skrivit till mig säger prästen att han vill ha sex med mig och frågar mig om jag vill bli hans älskarinna. Han säger att vi kan ha sex här på bröllopsfesten i en buske. Och han säger att hans fru ibland är bortrest och jag kan komma hem till honom då och agera hans älskarinna och ha sex med honom. Han börjar försöka smeka mig men jag säger ifrån och går därifrån. Jag kände mig så smutsig.