Passivitet, ignorering etc, Skyddande av förövare, förövaren får sympati, Utnyttjande/övergrepp på underårig

Svårt övergrepp – blev inte trodd

Jag tillbringade ett lov på stiftsgården. Det var sommaråterträff för alla konfirmander. Vi hade program på dagarna och sista kvällen avslutades med en fest och disco. Efter kvällens slut gick vi ett gäng ner till bastun och pratade, efter en stund upptäckte jag att det bara var några killar till och jag kvar, alla andra hade gått och lagt sig. En av killarna (den snyggaste och populäraste av alla ledarna) bad de sista att gå. Vi två blev kvar och jag våldtogs under flera timmar. När han lämnade mig lät han fönstret stå öppet. Det var 20 grader kallt. På morgonen hittade en vaktmästare mig och gick och hämtade en av volontärerna. Han hjälpte mig att duscha och plåstra om mina sår. Han packade min resväska och följde mig till tåget. När vi passerade0ää   matsalen blev det alldeles tyst och jag förstod att man pratat om mig.Jag åkte hem utan att någon vuxen talat med mig. Jag frågade 15 år senare hur det kom sig och kvinnan som jobbat som ungdomspräst då sa att hon inte hade trott på vaktmästaren och ”alltså inte kollat upp det på grund av det”