Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

Tar omvägar varje gång jag ser honom

Min tredje arbetsvecka. En kollega som är dubbelt så gammal som mig kommer till min arbetsplats och börjar massera mina axlar. Jag blir alldeles stel och förmår mig inte att säga något. Dagen därpå sms:ar han mig, utan att jag har gett honom mitt nummer, och vill att vi ska gå ut och äta, jag säger nej men då svarar han att jag är tråkig. Ytterligare någon dag går och han kommer återigen till min arbetsplats och börjar massera mig. Jag säger ifrån att jag inte vill ha någon massage men han fortsätter en stund till. Efter någon vecka får jag problem med mitt nätverk och ska få hjälp med det. Det är han som ska hjälpa mig. När han är färdig öppnar han sina armar och säger ”det kostar en kram att få sån här hjälp”. Han kramar om mig utan att jag vill. Efter det går jag omvägar varje gång jag ser honom och om han sitter i lunchrummet vågar jag inte gå dit.