Församlingsbors övergrepp

Utnyttjad under själavård

En man som jag har själavård med skadar sig under en promenad i skogen och frågar om jag kan komma hem till honom istället för att vi ses på pastorsexpeditionen. Jag har då träffat mannen några gånger och känner ingen rädsla över att åka dit själv. När jag kommer hem till honom ropar han att jag kan komma in. Jag stiger på och följer hans röst. Han ligger med bara kalsonger i sängen och förklarar att medicinerna han tar gör honom så svettig. Han vill att jag ska sitta bredvid honom under samtalet. Jag nekar och han klä på sig och vi sätter oss i köket. Samtalet blir bra och viktigt men precis innan jag går säger han att jag är den vackraste han vet och att han mår så mycket bättre av att ha mig i sitt hem. Jag vet inte hur jag ska hantera detta efteråt. Han har ju egentligen inte gjort något närmande och samtalet vi hade var verkligen givande och viktigt. Men eftersmaken är bitter.