Förtroendevaldas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av person

Varje söndag har jag ont i magen innan jag vet om han är på gudstjänsten eller inte

Jag var fortfarande student och på kyrkkaffe i min hemförsamling. En äldre man, mycket respekterad och tidigare ordförande i kyrkorådet i en av de andra församlingarna i stan sitter vid bordet innanför mitt och måste passera bakom mig för att komma ut till dörren. När han är på väg ut till sin färdtjänst stannar han bakom mig, som sitter och pratar och skrattar med de andra vid mitt bord. Han lutar sig fram och viskar i mitt öra att han tycker att jag ska följa med honom hem och tvätta hans snopp. Efteråt tänker jag att jag borde frågat vad i helvete han menade med det, men är alldeles för chockad för att reagera överhuvudtaget. Berättar för tjänstgörande präst och herde. De tar det på allvar men jag vet inte om de gör något åt det. Varje söndag har jag ont i magen innan jag vet om han är på gudstjänsten eller inte.