Överordnads maktutövning/övergrepp, Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av ämbete, Sexualisering av person, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Äntligen kan jag berätta om allt

Äntligen vågar vi tala om detta!

Efter att ha varit präst i snart fyrtio år kan jag bara skrika med er alla: ME TOO!!!!!

Från röst- och talvårdsläraren, kvinna, på ”Prakten” som hela tiden skulle ”känna mig på stödet” genom alla år med män som tog sig friheter och när jag sa ifrån kom med kommentarer som: ” det är synd att du som är så himla snygg är så hemskt arg!!!”

Kladdande och pinsamma kommentarer har nästan aldrig kommit från församlingsbor utan nästan alltid från kollegor, lärare eller anställda i kyrkan. Det har varit otaliga manliga präster som undrat varför jag inte ”behövde dem”!!!!! Som undrat över hur min man tillfredställde mig och lovat att de var ”bättre”????

Under alla ungdomsår i kyrkan var det många av mina vänner, flickor, som råkade ut för manliga präster,gifta och med barn, som lovade att de älskade dem och skulle skiljas, hahaha!!! Vilket inte hände utan mina väninnor trånade och fick små smulor tills de fick veta att det fanns fler, och ibland gav upp, suck!!!!

När jag var ung och praktiserade som präst fick jag åka med min handledare, äldre präst, (vars fru låg döende i cancer i prästlägenheten) till hans älskarinna som tålmodigt väntade ut situationen!! Jag blev så äcklad! Efter ett tag fick jag veta att samma man åkte runt och förförde olika damer på olika pastorsexpeditioner. Han lovade äktenskap och allt, bara fru dog! Många manliga kollegor har uppfört sig precis likadant!

Sen fick jag som präst och kvinna alla dessa misshandlade kvinnors vittnesbörd. Vidrigt! De frågade mig hur en präst kunde göra så här??? Vad skulle jag svara? ”Jag känner bara manliga präster som gör så här!!!” var mitt standardsvar!

Att med rundkragen i hösta hugg ödelägga kvinnors liv är för DJÄVLIGT!!! Djävul betyder: den som sliter isär till skillnad från Gud som är den som sätter samman!

Själv var jag ju ”himla snygg och himla arg” så jag ”klarade mig” men med vämjelse har jag sett hur manliga präster dunkat varandra i ryggen, sagt käre bror mm och sedan trampat på kvinnor!

NU säger vi ifrån!!! ÄNTLIGEN!!!!

Gud välsigne er alla som törs och ni som inte törs: Vakna!! VARDE LJUS!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s