Överordnads maktutövning/övergrepp, Förminskande, förlöjligande, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Äsch, det var väl ingenting

Jag har en manlig diakon i arbetslaget. Har sagt emot vid några tillfällen. En dag sitter jag vid arbetsbordet. Dörren öppen ut mot korridoren. Diakonen står i dörren plötsligt och tittar. Vi är ensamma i distriktslokalerna. Då går han in och börjar smeka mig. Jag sitter kvar som förstenad. Det kommer som en blixt från en klar himmel. Jag blir röd i ansiktet känner rädsla när han tar över halsen. Plötsligt börjar jag skratta. Jag blir så rädd så jag skrattar hejdlöst tårarna sprutar och han reser sig och stirrar med svarta ögon på mig vänder sig fnyser ilsket och går ut.

Jag berättar för kyrkoherden vad som hänt. Äsch, det var ingenting tyckte han. När kyrkoherden går i pension har han diakonen i full ornat bredvid sig sista gudstjänsten. Jag meddelar en annan kyrkoherde att jag upptäckt att diakonen också sysslat med oegentligheter. Antastat mig. Jag har varit rädd.

Lägg det där bakom dig blev rådet!