Överordnads maktutövning/övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av person

Det var med dubbla känslor jag vigdes kommande dag

Kvällen innan vigning bjöds på supé i biskopsgården. Eftersom det var vida känt att biskopen gillade unga tjejer så hamnade vi, de två yngsta på varsin sida om biskopen. Under middagen böjde han sig mot mig och frågade i mitt öra vad jag tyckte om hans föregångare som satt inramade runt om på väggarna. Jag svarade att till skillnad från dem så hade han lite klent med skägg. Då böjde han sig ännu närmare och viskade “Jag ska berätta en sak för dig, en del män tror att manligheten sitter i skägget, men det ska jag berätta för dig, den sitter nån helt annanstans… När jag skulle lämna festen den kvällen blinkar han mot mig när jag ska gå och pekar menande på min klänning  och säger “Den där ska du INTE ha på dig imorgon. Det var med dubbla känslor jag vigdes kommande dag…