Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

”du får snygg rumpa i de där jeansen”

Under mina snart 30 år som kyrkligt anställd, finns några bottenmärken som sticker ut från den vardagliga sörjan av härskartekniker och sexism. Det första händer när jag är ca 25 år, den kyrkokamrer som jobbar i samma församling börjar att fysiskt ”trycka upp” mig mot väggen, efter det att jag ansett att han agerat utanför sina befogenheter gällande när han ifrågasatt mina godkännanden av medarbetares lönerapporter. Han gör detta vid upprepade tillfällen, då ingen annan är i närheten. Det andra bottenmärket står ytterligare en kyrkokamrer för, nu på en annan arbetsplats. Nu är jag närmare 59 år och vi har nyligen fått höj- och sänkbara skrivbord, när jag står vid mitt skrivbord, iklädd jeans, passerar kamreren i korridoren, stannar och går in i mitt rum där han följande kommentar: ”Vill bara säga att du får en mycket snygg rumpa i de där jeansen”