Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Passivitet, ignorering etc

Förföljd av fotograf

Församlingen hade anlitat en fotograf vid ett tillfälle. Han var trevlig men började plötsligt dyka upp hela tiden, i allt från gudstjänster till barngrupper. Det verkade lite konstigt. Ändå tog det ett tag innan jag förstod att det var han som skickade de där obehagliga text-meddelandena. Meddelanden om sexuella handlingar, bilder som gjorde mig väldigt illa berörd. Men det var först när jag märkte att han börjat följa efter mig som blev jag rädd på allvar. Ringde polisen som konstaterade att de kunde inte göra något. Kontaktade kyrkoherden eftersom det började bli ett problem för mig i arbetet. Fick rådet att sätta plastpåsar på händerna om fotografen skulle våldta mig. Det gjorde inte precis saken bättre. Men jag valde att prata om det, vara öppen med alla. Då slutade plötsligt fotografen att skicka sex sms och dyka upp överallt. Det visade sig att några församlingsbor på eget initiativ konfronterat honom.