Överordnads maktutövning/övergrepp, Förtroendevaldas övergrepp, Passivitet, ignorering etc, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Förtroendevalda ger sig på personal – och verkar gjort så i många år

Två av de förtroendevalda ger sig på personal i sina lokala församlingssammanhang och verkar ha gjort så i många år. Detta är något som delvis verkar ha varit känt av den egna nomineringsgruppen. Den ena har dessutom blivit stoppad av sitt parti från fortsatta uppdrag i kommunpolitiken pga sina grova och återkommande sexuella övertramp, men samma parti godkänner honom som representant i kyrkopolitiska sammanhang. Obegripligt. Kvinnor på arbetsplatserna har uttryckt stort obehag av dessa män då de betett sig så pass illa till sätt, ord och handling att flera känner påtaglig stress och äckel när männen vistas i deras närhet.