Överordnads maktutövning/övergrepp, Sexualisering av person

Han kunde komma in i mitt rum och krama mig bakifrån

Under utbildningen jobbade jag en del i en församling, där var det en äldre manlig präst som lärde mig mycket om prästyrket. Efter några år när jag var klar präst så blev han min kyrkoherde och då gick allt snett. Nu ville han kramas och säga hur glad han var att jag jobbade i hans församling. Han kunde komma in i mitt rum och krama mig bakifrån när jag satt i kontorsstolen så att hans händer hamnade på mina bröst. Jag möblerade om på kontoret, såg till att inte vara ensam med honom och alltid ha ett bord emellan oss om vi skulle prata. Men han var också manipulativ och jag började tappa självförtroende, när jag sedan sökte ny tjänst så gjorde jag det i smyg eftersom jag blivit rädd för honom. När jag träffade honom flera år senare ville han berätta att han hade kommit över att jag lämnade honom och att jag inte mer behövde fundera på det! Som att jag hade svikit honom.