Diskriminering/fördelar för män, Förtroendevaldas övergrepp, Passivitet, ignorering etc

Ignorerad av förtroendevald

En förtroendevald man har hälsat på mig 15 gånger det senaste åren. Han presenterar sig alltid med namn eftersom han inte känner igen mig. Jag är artig och trevlig, och säger mitt namn. Varje gång tänker jag att det är meningslöst eftersom han uppenbarligen inte bryr sig om mig.

När jag är gudstjänstvärd berättar han gärna för andra hur BRA de läste texter. Trots att jag står precis bredvid. Trots att jag också läste text. Jag upplever det som ett medvetet osynliggörande.

Sedan händer något: Kyrkoval. Efter det (då jag fick fler röster än han fick) vet han precis vem jag är. Hälsar som om vi kände varandra. Det visar sig också att han känner min partner, som jobbar där en av hans kompisar jobbar. Han minns mitt namn, eller snarare: han vet vem min man är.