Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Passivitet, ignorering etc, Sexualisering av person, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

”Kyrkomusiker tryckte upp mig mot väggen”

En högt uppsatt kyrkomusiker fällde ständigt sexistiska kommentarer då vi var ensamma. Före en förrättning innan någon annan kommit till kapellet tryckte han upp mig mot väggen, tog mig på brösten och försökte kyssas. Jag tog mig loss och på eftermiddagen kontaktade jag hans arbetsledare. Hon lyssnade men inget hände förutom att han fortsatte. Dessutom var arbetsledaren och musikern bästa vänner och umgicks familjevis. Då berättade jag för min man och tillsammans ringde vi hem till musikern och sa att vi skulle gå högre upp i ledet om han inte slutade. Trakasserierna upphörde därefter för min egen del.