Överordnads maktutövning/övergrepp, Förminskande, förlöjligande, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Lyfte upp mig och vände mig upp och ner

Jag var ung och nyutexaminerad. Kyrkoherden närmade sig pensionsålder. Vi stod och pratade om något vi var oense om. Han gav plötsligt till ett rop, lyfte upp mig och vände mig med huvudet ner och fötterna upp. Jag hade inte en chans, hann inte reagera, blev totalt chockad och paralyserad. En kvinnlig arbetskamrat gick förbi utan att säga något. Senare kommenterade hon att hon inte visste att han och jag hade en sådan skojfrisk relation. Det hade vi ju inte heller. Jag försökte skratta bort det men länge satt det kvar som en stor skam. Fast det var han som borde skämmas. Och hon, som gick förbi utan att ifrågasätta vad han höll på med. Han skulle aldrig ha gjort så mot  någon av de manliga arbetskamraterna. Jag tror att metoo-rörelsen hjälper oss att se och att nu och i framtiden våga säga ifrån när något drabbar dem omkring oss eller oss själva.