Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Passivitet, ignorering etc

Manipulerar systematiskt kvinnor i sin närhet

En pedagog som är mycket känd och omtyckt i stiftet manipulerar systematiskt kvinnorna i sin närhet för att ta makt över dem; antingen genom olika slags inviter med sexuella undertoner, eller genom att kränka och nedvärdera dem.

Det hela börjar ofta med sms/chatkontakt som till en början är vänskaplig för att sedan bli flirtigt och eskalera i bilder och mer eller mindre tydliga sexuella inviter. Plötsligt kan han också dyka upp i ens hem eller liknande och bjuda in sig själv på fika.

Eftersom han är extremt manipulativ lyckas han få många kvinnor att flytta sina egna gränser i sin kontakt med honom, på så vis får han också makt. När gränser sedan passeras vågar ingen säga något.

De han inte lyckas med gör han istället allt för att bryta ner genom subtila elakheter, förtal eller rena sabotage.

Jag vet ett antal kvinnor som både upplevt detta och de som sagt att de vägrar att arbeta med honom, men inget händer. Vi ska ju vara glada som har män som honom i kyrkan: snygg, ung, modern och feminist dessutom! Det finns en oerhörd tystnadskultur kring honom, vilken han själv ser till att bygga upp genom passiv aggressivitet och förtäckta hot. Farligt, eftersom ingen vet om det är så att han har samma sätt mot ungdomarna han jobbar med i församlingen…