Förtroendevaldas övergrepp, Passivitet, ignorering etc, Sexualisering av person

Meddelande på messenger med sexuellt innehåll på från kyrkvärd

Han var kyrkvärd och förtroendevald i församlingen där jag var anställd. Det började med att han var väldigt närgången. Han ställde sig alltid efter mig vid nattvardsgången och stod obehagligt nära. Han sökte kontakt hela tiden. Jag kom att begrava en av hans föräldrar.

Sen en dag när jag var hemma med datorn i knät så fick jag ett meddelande på Facebook, på messenger, med obehagligt sexuellt innehåll. När jag förstod vad han gjort, ringde jag direkt upp min kyrkoherde och berättade. Kyrkoherde påstod att han ringt upp mannen men att han inte svarade. Sen gjorde kyrkoherden inget mer. Kyrkvärden fick fortsätta som förut. De manliga prästerna fortsatte samarbeta med honom. Ingen uppföljning och inget agerande. Jag fick klara mig på egen hand.