Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

Prästkandidat skickar bilder på sitt kön

En manlig prästkandidat berättar att han ska opereras. Han tycker det är pinsamt att prata om. Han uttrycker oro över operationen… snart har han vänt det till att jag ska gissa vad som ska opereras. Jag vägrar. Då berättar han i alla fall. Det är hans kön förstås. Jag får lova att inte berätta något, han säger att jag är den enda som vet. Jag tycker det känns obehagligt. Efter några månader berättar jag i alla fall om händelsen för en bekant (efter att plågats över om jag bryter ett förtroende eller inte), det visar sig att varenda kvinna i vår umgängeskrets har behövt lyssna till samma historia. Vissa har han tagit det ett stege längre med och skickat bilder på sitt kön. Några av de som utsattes gick till mannens biskop som nu har sagt att han inte får prästvigas. Nu säger han att han ska jobba med annat en tid för att han tvekat inför prästyrket, hans umgängeskrets verkar inte veta vad som hänt. Han säger att han kanske vill prästvigas när hans biskop gått i pension…