Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av person

Sexuella inviter efter en bild i församlingsbladet

På min första tjänst välkomnades jag med en bild i församlingsbladet. Direkt församlingsbladet kom ut fick jag ett mail, med hänvisning till bilden och en sexuell invit. Bilden var tagen utomhus på en vintersemester, då tänkte jag ”men jag visar ju ingen hud förutom i ansiktet!” som om mina kläder skulle ha spelat roll.

Och när jag gick ut till bilen den vintern var jag rädd de kvällar en ensam man i en bil stod och väntade bredvid min bil på den annars tomma parkeringen eller när vi hade församlingsfester där alla var välkomna eller när jag skulle medverka med bild i församlingsbladet igen.

Min kyrkoherde var jättebra, är så tacksam för henne. Dock trodde jag att detta var en enskild händelse och EN gränsöverskridande man. Så är det inte.