Diskriminering/fördelar för män, Passivitet, ignorering etc, Sexualisering av person, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Tafsande i malpåse trots löfte om åtgärder

Körmedlemmen tafsade på mig i församlingshemmet, trots att andra i kören var alldeles i närheten. Jag sa ifrån men blev väldigt chockad och mådde illa. Lämnade platsen och skrev incidentrapport till kyrkoherden. Allt i enlighet med instruktionerna. Det skulle utredas, man skulle prata med körmedlemmen och jag erbjöds samtalsstöd. Allt ok så långt. Men några veckor senare var det hela lagt i malpåse. Jag mådde fortfarande inte bra, kände mig otrygg på jobbet – men ärendet lämnades utan åtgärder eftersom de andra körmedlemmarna inte ville kännas vid att något hänt. Ingen hade heller pratat med körmedlemmen som utlovat och jag fick inga garantier att slippa jobba med aktuell kör i framtiden. Att det sedan visade sig att fler anställda drabbats av samma person gjorde ingen skillnad, det går ju liksom inte att säga nej i kyrkan