Diskriminering/fördelar för män, Förminskande, förlöjligande, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Rädsla för att förlora jobb, uteslutas, inte få bli präst etc, Svek, repressalier, bestraffningar

Våldsam och sexistisk antagen som präst

När jag gick prästutbildning för många år sedan var jag tillsammans med en man som också pluggade till präst. Efter en tid blev det tydligt att han hade en märklig syn på andra, i synnerhet kvinnor. Han var ofta nedlåtande och väldigt sexistisk, något jag inte till fullo kunde ta in medan vi var tillsammans. Sin egen syster kallade han hora tex. Han talade väldigt illa om kvinnor på stiftskansliet med ledande positioner som på något sätt kunde inverka på hans antagning som präst. En av dem var han särskilt arg på, kunde prata om att mörda, fast med ett skratt. Han var också hårdhänt mot mig på olika sätt. Tack och lov gjorde han slut med mig, även om jag inte kände det så då. Han hade aldrig låtit mig lämna honom. När han berättade för mig om sin nya kvinna sa han att han slängt in henne i väggen, han sa det med ett skratt igen men jag tror att det var sant. När han gjort slut tänkte jag ofta att jag ville prata med någon på stiftet om detta, eller skriva något anonymt. Han borde inte få bli präst. Jag våndades men jag vågade Inte, jag visste hur blicken kunde svartna och hur hårdhänt han var och hur han pratade om våld och mord. Han skulle ta reda på att det var jag som pratat och jag var rädd för mitt liv. Tyvärr blev han präst. Jag är i ett annat stift och har inte sett honom på 20 år. I bästa fall har han förändrats. I annat fall hoppas jag att det finns några som uppmärksammar ett sjukt beteende och tillsammans gör det jag aldrig vågade. Det tycks som om att han fortfarande är präst när jag googlar honom. Förlåt till er som mött denna man för det jag aldrig gjorde. 
Hans goda vän var för övrigt kaplan i stiftsgruppen. Kaplanen hade sagt till honom  att jag inte borde bli präst , jag var för söt så det skulle bli jobbigt för mig. Dessutom borde jag “sluta äta så mycket efter som bajjan blev för stor“. Jag vet inte om det var sant att kaplanen sagt så eller del i en vanföreställning , men det hade kunnat vara sant, kaplanen var också mycket, mycket märklig.