Kollegas övergrepp, Passivitet, ignorering etc, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Våldtagen av präst

Jag var ganska ung, han något lite äldre. Jag var barntimmeledare/ungdomsledare, han var präst. Vi gick ut och festade en kväll några stycken och jag hade druckit lite för mycket, det hade vi alla.

När vi skulle hem tyckte han att det var tryggare för mig att gå med honom än att gå hem själv i Stockholmsnatten. Sagt och gjort och istället för att han skulle behöva följa mig hem och sen gå tillbaka så kunde jag ju sova hos honom. Tryggt, bra och smidigt.

Jag somnade snabbt i hans säng men vaknade av att han hade klätt av mig och var i full färd med att våldta mig. Jag sa nej, han sa jo. Jag fick panik och skrek nej, men han fortsatte. Och sen sa han att bara så att jag vet så är han präst och jag bara barntimmeledare, ingen skulle tro på mig. Alla skulle tro på honom… PRÄSTEN! Jag minns inte allt längre men jag minns också att jag berättade för några och dom alla tvivlade på mig…