Kollegas övergrepp, Passivitet, ignorering etc, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Chefen förminskar trakasserier

En kollega i min församling började stöta på mig när jag kom tillbaka efter min föräldraledighet. Först valde jag att skoja bort det, men när han inte tog mitt nej på allvar, tog jag mod till mig och förklarade för honom att jag inte var intresserad. Jag blockerade honom på Facebook och slutade prata med honom. Inget hjälpte. Till slut pratade jag med vår chef…hennes respons var ”det är inte lätt för en 65-årig man att ha en 40-årig, attraktiv kollega”. Sen tillade hon att om jag kände mig trakasserad av honom, kunde vi ta det med kyrkorådet. Eftersom vårt kyrkoråd till största del består av 65-åriga män, avböjde jag. Vi jobbar fortfarande i samma församling och delar kontor… han borde egentligen gått i pension förra sommaren, men kyrkoherden låter honom fortsätta arbeta trots att hon vet hur han är. Sorgligt…