Överordnads maktutövning/övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Skyddande av förövare, förövaren får sympati

Frågat om kandidaters sexliv

Prästen, själavårdaren och psykoterapeuten också kallad biskopens slängkappa har under många, många år suttit på stiftets antagningskonferens och frågat blivande prästkandidater om deras sexliv. Själv fick jag frågan hur många gånger i veckan jag och min man hade sexuellt umgänge och om jag kunde njuta av dessa tillfällen. Fem år efter min antagningskonferens ringer en kvinna som jag lärt känna under en utbildning och som söker för att bli antagen som blivande diakon av samma stift och berättar upprörd och skakad vad samma man även frågat henne. Då berättade jag för henne att jag fått samma frågor. Samma man har ställt samma frågor till otaliga kvinnor och jag har hört att det meddelats vidare till både domprost och biskop, mig veterligen har inget hänt.