Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Utnyttjande/övergrepp på underårig

Gift ungdomsledare bjuder hem ung kvinna

När jag var 16-17 år så var jag med i ungdomsverksamheten och var även barnledare i Svenska kyrkan i Xstad. Jag hade precis gått igenom en skittuff period med bland annat inläggning på psyk. Kyrkan var ett sätt att få lite stabilitet efter allt som hänt.

Jag hade känt mannen som var min ungdomsledare (församlingsassistent) i typ hela mitt liv, genom olika aktiviteter i kyrkan. Han var då 32-33 år gammal. Han är jättetrevlig och rolig, men har också en annan sida som få ser. Han stannade alltid kvar till runt 9 på kvällen med mig och min tjejkompis efter att vi var klara med barn- och ungdomsgrupper. Vi drack te och pratade, ofta om sex. Jag var intresserad av honom, men var också extremt ung och nu i efterhand känns allt så opassande. Jag tyckte om uppmärksamheten.

När man var ensam med honom fick han en ”blick” och blev närgången (minns att han tog tag i mina höfter och höll händerna där en lång stund bland annat). Vi mejlade, jag skickade nakenbilder som han tackade för, han tyckte att de var fina.

Han drog sexuella skämt om man såg ”läpparna” när jag hade tights på mig. Han kommenterade min kropp och utseende.

En dag bjöd han hem mig till sitt hem, jag trodde hans familj skulle vara hemma men det var bara vi två. Väl där visade han bilder på sig själv i badbyxor och i med bar överkropp. Vi pratade sex och vad vi tyckte om att göra i sexuella sammanhang. Jag hade fått min första pojkvän och kände att kontakten med den här mannen egentligen var ganska skev.

Han slutade i församlingen något år senare, vet inte riktigt varför. Vi har fortfarande kontakt men han beter sig mycket underligt och avståndstagande mot mig.