Överordnads maktutövning/övergrepp, Förminskande, förlöjligande

Högste chefen ”hälsar” genom att lägga händerna på kollegas nacke

Jag sitter vid piano och ska ackompanjera en kör. Vi har paus i övandet.

Jag hör steg bakom mig. I nästa sekund känner jag två varma händer i min nacke. Jag stelnar till. Han börjar prata med kören över mitt huvud, med händerna i min nacke och på mina axlar. Jag känner igen rösten. Det är högsta chefen. Jag känner inte honom väl alls. Jag har två närmre chefer, men visst känner jag igen rösten. Han har ännu inte hälsat på mig. Han använder sig bara min nacke… Det känns overkligt och obehagligt. Jag känner mig chockad.

Jag konfronterar honom senare per mail. Han bad om ursäkt. Han förstod inte att han gick över mina gränser. Jag känner fortfarande obehag varje gång jag råkar se honom på håll. Jag skulle aldrig jobba med honom igen.