Förminskande, förlöjligande, Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av person

Kollega beter sig sexistiskt

Jag blev anställd som ungdomassistent. Strax därpå började en manlig och gift präst som jag tidigare arbetat med på konfirmationsläger kalla mig ”på skoj” för praktikantjävel och slängde ur sig en hel den kommentarer om mig och hur jag såg ut. Dessa ord blev till blickar och små leenden och blickarna rörde sig upp och ner längs min kropp och stannade väldigt länge på mina bröst och rumpa och därefter kunde man allt för ofta höra ett nöjt ”mm
När vi sågs på kontoret gav han mig subtila blinkningar. Vid en veckomässa under nattvarden när jag tog emot brödet tittade han väldigt länge på mina bröst. Vi arbetar fortfarande tillsammans och än idag kan han nöjt titta på mig.