Förminskande, förlöjligande, Förtroendevaldas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

”Lilla sekreterarflickan”

Har jobbat som kommunikatör i flera församlingar och bemöts ibland som ”lilla sekreterarflickan” trots gedigen akademisk utbildning, ofta längre än prästernas. Det finns en övergripande slags förminskande ton mot de som inte har kragar och är kvinnor. En gammal hierarkisk tradition som sitter i väggarna.

Har mött ett flertal förtroendevalda äldre gubbar som mer än gärna tar en omväg förbi ens kontor och gärna hänger över skrivbordet tätt intill. En hand på låret, en klapp på axel/rygg och önskade kramar är inget ovanligt i dessa sammanhang. Det är som att de tror sig känna en frihet att behandla en som mindre vetande och oerhört sugen på närkontakt med äldre gubbe. Så trött på denna förlegade människosyn. Nästa gång någon kommer i närheten av mig backar jag. Metoo ger mig kraften.