Kollegas övergrepp, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

Men din pojkvän behöver inte veta

Jag är volontär i en församling, är väldigt social av mig oftast.

Jag var med om en vaktmästare som nu jobbar som präst i annan församling. Han kom med väldigt olämpliga ”komplimanger” om man ska kalla de så…

Vid ett tillfälle så sa denna man ”att en vacker kvinna som du borde hålla dig borta från en man som mig som inte haft sex på något år”. Kan inte annat säga än att jag blev väldigt chockad då personen vet att jag har fästman..

Även vid andra tillfällen har ”komplimanger” om mitt utseende kommit upp.

Minns även ett tillfälle då personen frågade vad jag skulle göra nästkommande dag. Jag berättade att jag skulle sova eftersom jag skulle jobba natt, då säger personen ” du kan komma hem till mig och sova” jag blev väldigt obekväm och de märkte han och då svarar han snabbt ”inget konstigt, jag kommer ju inte våldta dig eller något sånt” kan ju inte säga att det blev bättre.

Jag kan ju säga att jag känner rätt stort obehag av att eventuellt behöva vara ensam med denna person.

Och vid ett tillfälle då jag tog med mig en av mina närmaste vänner till kyrkan då försökte han ”ragga upp” henne och bad om hennes nummer, hon förklarade att hon hade pojkvän och inte var intresserad av nån kontakt då svarar han ”Men din pojkvän behöver inte veta.

Jag har bara pratat med min vän om personen, inte vågat tagit upp det med nån i församlingen, vilket jag kan ångra eftersom han nu jobbar som präst på annan ort och vem vet vad han gör där ?