Diskriminering/fördelar för män, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av person

Mitt yttre verkar vara det centrala att kommentera

I den kyrka jag jobbar i som extraanställd vaktmästare får jag väldigt ofta höra om mina yttre attribut. Det är allt från hur jag ser ut. Hur liten och smidig jag ser ut när jag klättrar i taket och tänder ljuskronorna, vilken läcker kropp jag har, vilka snygga tights jag har på mig. Det kan också vara kommentarer som “lilla gumman” och när jag predikade en jul kom en man ur kyrkorådet fram till mig efter mässan och sa; “Åh, tänk att ha en sån liten sötnos att titta på uppe i predikstolen”. Jag är varken liten eller söt och jag kände mig kränkt eftersom att det han sa var helt irrelevant. Han sa ingenting om det jag hade förmedlat. Och en sån kommentar hade ju aldrig en man fått tänker jag.