Församlingsbors övergrepp, Info, allmänt, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar

Obehaglig situation med församlingsbo

Församlingen ordnade en klädbytardag och jag jobbade frenetiskt med att hänga och sortera kläder som donerats. In i lokalen kommer en av de förstroendevaldas äkta hälft för att ”förhandstitta” och han hittar ett par svarta skinnskor med stilettklackar. Dessa börjar han vända och vrida på och så kommer han fram med dem till mig. Han frågar på sitt korrekta vis om jag kan sätta på mig dem och ”nagla” fast hans handleder mot golvet om han ligger ner. Nej säger jag och skrattar, vet inte vad jag ska säga. Då ber han mig istället hålla dem i handen och göra samma sak fast mot en vägg och så demonstrerar han hur han menar. Jag lämnar rummet och pratar senare med min chef som kallar in denne mannen på samtal. Han bad mig inte göra sånt fler gånger efter det men jag hörde att han gjort liknande saker mot andra anställda.