Info, allmänt

Tack!

Nu tar vi en paus i att publicera nya vittnesskildringar. #Vardeljus går in i en ny fas efter uppropet, som publicerades i Kyrkans tidning den 24 november. Under tiden vi inväntar nästa skede är ni välkomna att läsa de över 300 vittnesmål som nu har publicerats här på bloggen.

Vi vill tacka för det stora förtroendet som ni visat genom att skicka in era berättelser. Vi hoppas att ni ser vilket mod och styrka ni har. Vi vill tacka er som inte skickat in, för att ni följt #vardeljus. Vi vill tacka er som inte drabbats men som läst och på så sätt hjälpt oss att bryta tystnaden.

Vi har också fått in ett antal berättelser som inte har publicerats. Några har kanske handlat om pågående rättsprocesser, några har varit alltför lätta att identifiera. Vi har också fått in ett antal berättelser från modiga män, HBTQ-personer  och personer som utsatts för kränkningar som inte faller inom sexuella trakasserier. Vi har läst också era vittnesskildringar. Vi har sett den smärta och sorg och de sår som det ni utsatts för har orsakat er. Era berättelser är också värda att berättas, att lyssnas till, att tas på allvar även om just detta upprop var för smalt för att omfatta era erfarenheter.

Herren välsignar oss och beskyddar oss.
Herren låter sitt ansikte lysa mot oss och visar oss nåd.
Herren vänder sitt ansikte till oss och ger oss sin fred.