Diskriminering/fördelar för män, Kränkande kommentarer/sexuella anspelningar, Sexualisering av ämbete, Sexualisering av person, Varde ljus

Sexualisering genom telefon

Sedan jag prästvigdes och kom ut i församlingstjänst så har jag fått utstå många, många telefonsamtal av sexuellt störda män. De har ringt dag, kväll och natt på min telefon och först angett att de är i själanöd, men det visar sig snart att de har en annan agenda, som fascinerande ofta handlar om att de ska berätta hur stor kuk de har, hur oroliga de är att den stora kuken ska skada den de har sex med. ”MEN PRATA MED NÅN I VÅRDEN OM DET, INTE PRÄSTEN!!!” vill jag skrika.

När jag suttit som jourhavande präst via SOSAlarm har jag fört statistik som visar att det i snitt är 65 % av samtalen varje natt som kommer från män med sexuell störning. Det är ett helvete att sitta där mitt i natten och gång efter annan höra stönande män som blir aggressiva när jag påtalar att vi ska avbryta samtalet. Efter att ha pratat med män som bett mig vara kvar i luren tills de kommer/hört män skrika att de sprutar sats över köksluckorna m.m. i ett flertal år så kan jag konstatera att min bild av svenska män är rätt förändrad…