Församlingsbo utsätts av anställd, Sexualisering av person, Utbildares maktutövning, Utnyttjande/övergrepp på underårig, Varde ljus

Utsatt av ungdomsledare

Efter konfirmationen fanns en ungdomsgrupp som träffades en kväll i veckan. När den var slut så fyllde ledaren bilen med ungdomar och körde hem dem. Eftersom jag bodde längt bort blev jag kvar sist. Första året när jag var 14 gick det bra men när jag fyllt 15 körde han istället till en parkering och tvångskysste mig, tryckte sig emot mig och frågade om jag kände hans lem. Jag var så ställd, försökte säga att han hade ju fru och barn. Lite efter det här så skulle vi ha en utbildningshelg för ungdomsledare men när vi väl var på plats var vi bara tre tjejer och sen ledaren med sina kompisar. Det var middag med mycket alkohol. Han sa att enda sovplatsen för mig var i hans rum, eftersom det var våningssäng kände jag mig ändå rätt säker. När jag låg i överslafen och tryckte mig mot väggen kom han och stack sin hand innaför mina trosor och tvångskysste mig. Jag hotade med att skrika och så småningom slutade han. Sen förstod jag att han gjort så med många och att det var för att få tillgång till tjejer som han var ledare. På en resa sas det att han supit en tjej redlös och sen legat med henne. Det var svårt att säga nej för alla tyckte han var så snäll som skjutsade hem och som ordnade resor mm. Jag var ensam och den här klubben var enda aktivitet jag hade och visst var det skönt att få skjuts hem men sen har jag förstått att priset var väldigt högt. Då trodde jag att jag kunde hantera det men så var det ju inte.