Passivitet, ignorering etc, Sexualisering av person, Varde ljus

Studiekamratens olämpliga beteende

Som präststudent lärde jag känna en kille som jobbade som väktare och samtidigt pluggade teologi. Han hade också påbörjat polisutbildningen. Han uppvaktade mig flitigt och en dag följde jag med på en promenad. När vi satte oss på en bänk erbjöd han sig att -som utbildad massör- massera mina onda axlar, vilket han också fick tillåtelse att göra. Tyvärr övergick nackmassagen till att han tog fasta grepp om mina bröst istället. Jag blev helt chockad och paralyserad.

När jag hörde mig för i studentsammanhang förstod jag att den här mannen var känd för att vara olämplig som präst och väldigt speciell, udda och annorlunda. Så småningom fick jag veta att han hade blivit stoppad från polisutbildningen eftersom han ansågs olämplig och hade fått ett antal anmälningar emot sig då han jobbat som väktare. Döm om min förvåning när jag några år senare såg honom i Kyrkans tidning som en av de nyprästvigda…! Det är verkligen helt skevt, detta med antagningsförfarandet i Svenska kyrka. Så mycket godtycklighet och så många olämpliga (ffa män) som går igenom, medan en del andra, helt rimliga inte antas